Sesamolie, “koning der oliën”.

Sesamolie wordt beschouwd als de “koning der oliën.” Daarom gebruik ik altijd de pure sesamolie tijdens de lichaamsmassages.

LakShmi’s gelaats- en lichaamsverzorgingsproducten én massage-oliën zijn verrijkt met deze koudgeperste plantaardige olie.

Sesanum indicum is de botanische naam van de bekende sesam. Deze plant vindt zijn oorsprong in Afrika en werd van daaruit verspreid naar China en India en later naar de rest van de wereld.

Sesamolie is geschikt voor bijna iedereen, zelfs voor baby’s. De olie plakt niet en irriteert de huid niet, het is een neutrale olie die voedend is en makkelijk met andere oliën kan worden gemengd. Van nature bevat sesamolie 2 anti-oxydanten waardoor hij niet zo snel slecht wordt.
In de ayurvedische geneeswijze wordt het vaak gebruikt om huidziekten te behandelen.
Deze olie is rijk aan vitaminen en mineralen zoals:
vitamines B1, E en F, calcium, ijzer, fosfor, magnesium, koper, silicium, kalk.

Door het hoge gehalte van lecithine en 8 essentiële aminozuren is sesamolie bijzonder gunstig voor de endocriene klieren, zenuwen en hersenen. Het voedt haar en huid en bij regelmatig gebruik verbeterd het zelfs de huidconditie en gaat vergrijzing van de haren tegen. Sesamolie heeft nog meer regenererende eigenschappen en helpt dus bij vroegtijdige veroudering. Het is de beste olie voor een hoofd- en lichaamsmassage.

De massageoliën van LakShmi bevatten naast het magische pure sesamolie nog andere verschillende specifieke koudgeperste plantaardige oliën en essentiële oliën, afhankelijk van het huidtype, het specifiek huidprobleem en de Ayurvedische constitutie Vata, Pitta of Kapha.