Home » Blog » Happy Feet » Waarom je voeten de poort zijn naar een goede gezondheid.

Waarom je voeten de poort zijn naar een goede gezondheid.

door | 25 apr, 2020 | Happy Feet

Zoveel tijd we besteden aan de verzorging van ons gezicht, zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Vooral in de winter krijgen ze het (weggestopt in dikke sokken) zwaar te verduren. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelende vermogen van je hele lichaam.

Voetreflexologie: waarom je voeten de poort zijn naar een goede gezondheid.

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Toch duurde het tot 1975 voordat er een aantal grootschalig wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van deze onderzoeken? Voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.

OPHOPING VAN CHEMISCHE STOFJES
Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.

Je voeten zijn in feite een spiegel voor je hele lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op je voeten. Op je rechtervoet zitten alle reflexzones voor de rechterzijde van je lichaam, op je linkervoet zitten alle reflexzones voor de linkerkant van je lijf. Je tenen corresponderen met je hoofd en nek, de bal van je voet met het borstgebied, het zachte deel van je voet met het boven-, en middeldeel van je buik, je hiel met je onderbuik en bekken, de binnenkant van je voet met je wervelkolom en de buitenkant van je voet met je armen en benen.

CONTRA-INDICATIES
Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar spelregels en contra-indicaties. Pas voetreflexologie niet toe bij:

– spataderen rond je enkels
– verrekkingen en verstuikingen
– botbreuken
– bot-, en gewrichtsblessures
– huidinfecties/beschadigde huid
– snijwonden
– blauwe plekken

Voetreflexologie is bovendien geen goed idee als:

– je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden.
– je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Wacht minstens 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan de arts.

Over mij

Mijn naam is Floor Pera, ik heb een passie voor alles wat leeft. Zo ook voor natuurlijke schoonheid.
In 2011 ben ik begonnen met een massage opleiding en in 2014 heb ik de stap genomen om mijn liefde voor dit vak uitbreiden met holistische schoonheids-verzorging, Reiki, voetreflexologie & pedicure. Ik heb van mijn hobby mijn beroep weten te maken.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin